30.6.2017

Viileä kesähölttänä

Ulkona lämmintä piisaa ja ainakin minulla tuntuu, että mikään ei ole liian vähän vaatetta. Niinpä askartelin viileän kesähölttänän. Hyvä materiaali tälläiseen on viskoosikangas tai vaikka pitsikangas.

Minä tein tämän kaksinkertaisena, koska kankaasta näkyy läpi ja haluan pitää paitaa ilman alle tulevaa toppia. Samalla ohjeella tulee kuitenkin yksinkertainenkin :)

Leikkaa kankaasta kaitale, jonka sivumitat lasketaan näin:
Rinnanympäryksen puolikas + 10 senttiä (tai oman maun mukaan)= Minulla tässä noin 65 senttiä
2* haluttu selänpituus= Minulla tässä noin 120 senttiä.

Kaksinkertaisen tehdessä näitä kappaleita tarvii 2, joista toinen on pari senttiä leveämpi. Tee rullapäärme kappaleiden ympäri.

 Taittele kappale(et) kahtia ensin leveys suuntaan ja sitten pituus suuntaan. Leikkaa taitteille noin 12  (valmiina 24 senttiä) leveä pääntie (kuvat alla). Voit muotoilla pääntietä edestä hieman avarammaksi. Jos teet kaksinkertaisen paidan niinkuin minä, aseta nyt kappaleet niin, että kapeampi kappale on nurjapuoli ulospäin ja leveämpi kappale oikeapuoli ulospäin. Saumuroi pääntiet yhteen ja käännä kappaleet pääntien kautta ympäri, pääntie on nyt huoliteltu.

Jos teet paidan yksinkertaisesta kankaasta, tee pääntielle normaali kaitalehuolittelu.

Taita nyt kappaleet pituus suuntaan nurkat vastakkain. Merkkaa pystysaumat paikat alla olevan kaavakuvan mukaan. Huomaa alaspäin levenevät saumat, jotta paita laskeutuu lantiolle.  Paitsi huomasin piirrustusvirheen :) rinnanympärykseen viittaavat mitat on tietenkin PUOLIKAS rinnanympärys :) 

Ompele saumat päällipuolelle - tadaa valmis!


Ompelun iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ommellaan frilla

Pitkä blogihiljaisuus ei tarkoita, että ohjeet oli siinä. Se tarkoittaa muun elämän totaalikiirettä. Mutta sitten aiheeseen: Tänään omm...