22.6.2017

Helppo hihanistustus

Varsinkin joustamattomia kankaita ommellessa hihan istuttaminen (eli paikalleen ompeleminen ;) ) on monesti hammasten kiristelyä poimutuslankoineen ja pyöriön säätämisineen. Tässä kerron superhelpon tavan istuttaa hiha. 

Tarvitsen vain hihan pyöriön mittaisen kapean vinonauhan, jonka voit leikata ihan kankaasta 45° kulmassa tai käyttää valmista nauhaa.

Ompele aluksi miehusta ja hiha kasaan normaalisti, silitä saumat auki. Sen jälkeen istutetaan hiha. Ompele pitkällä tikillä vinonauha pyöriölle, kankaan oikealle puolelle. Nauha tulee kuvassa sormen ja nuppineulan väliselle alueelle, koko kaarevalle matkalle. Vinonauhan paikka on noin kolme milliä saumavaran puolella.



Käännä nauha "oikein päin" ja huomaat, että nyt sinulla on nauhalla istutettu hiha.


Merkkaa hihaan olkasauman kohta nuppineulalla. Laita nyt oikeinpäin oleva hiha nurin käännetyn miehustan sisään. Aseta olkasauma ja olan merkki  sekä kainalosaumat hihasta ja miehustasta kohdikkain. Huomaat, että hiha asettuu melkein itsestään oikean kohtaan. Neulota koko hihan kaari ja ompele kiinni niin läheltä nauhaa kuin pystyt.




Valmis! Helppoa vai mitä? Jos ompelukseesi ei tule vuorta, voit nyt purkaa nauhan pois. Vuoritetussa vaatteessa nauhan voi jättää vuorin ja päällisen väliin.

Präntöön kruppuräätäli neuvoo blogissaan homman yksityiskohtaisemman, jos homma ei tästä auennut, olkaapa hyvä :)

Ompelun iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ommellaan frilla

Pitkä blogihiljaisuus ei tarkoita, että ohjeet oli siinä. Se tarkoittaa muun elämän totaalikiirettä. Mutta sitten aiheeseen: Tänään omm...